Mirko Duspara

HSU podržava Mirka Dusparu; ostvario je rezultate i planira učiniti još više

HSU podržava Mirka DusparuHrvatska stranka umirovljenika danas je predstavnicima lokalnih medija javno obznanila svoju potporu Mirku Duspari kao kandidatu za gradonačelnika Slavonskog Broda. Kako je na konferenciji za medije, održanoj u prostoru Izbornog stožera Mirka Duspare, objasnio dopredsjednik HSU-a g. Mijo Prgomet umirovljenici i HSU kao stranka imaju dovoljno iskustva da sami procijene što je za njih dobro, a što nije.

„Svjesni smo toga da je g. Mirko Duspara napravio puno više nego svi njegovi prethodnici zajedno. Obranio je imovinu Grada, izgradio komunalnu i cestovnu infrastrukturu, razvio kulturu na području grada i tu ne staje. Kao osoba pun je razmijevanja ne samo za umirovljenike nego za sve građane koji žive na rubu životnog standarda“- istaknuo je dopredsjednik HSU-a g. Prgomet na današnjoj press konferenciji.

Umirovljenike na području grada Slavonskog Broda prije svega muče problemi niskog životnog standarda te manjak smještajnog kapaciteta namijenjenog osobama treće životne dobi. Upravo je oko ovih pitanja HSU postigao dogovor kandidatom za gradonačelnika g. Mirkom Dusparom koji im je obećao da će intenzivno raditi na njhovom rješavanju.

„ Jedan od projekata koji se nalazi u mom izbornom programu je izgradnja gradskog doma za starije i nemoćne sugrađane. Na području grada imamo puno manjih smještajnih kapaciteta, a liste čekanja su duge. Stoga svojim sugrađanima moramo osigurati najkvalitetnije rješenje. I dalje ćemo raditi na zaštiti životnog standarda umirovljenika, a ustrajat ćemo i na isplati jednokratnih pomoći“-poručio je g. Duspara.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika i aktualni gradonačelnik Slavonskog Broda konitnuirano komunicira s građanima o njhovim problemima. Tako se pokazalo da trošak legalizacije umirovljenicima predstavlja nerješiv problem.

„Ono čega se Grad može odreći su sredstva od komunalnog doprinosa koji se plaća kod legalizacije. Iako smo već omogućili plaćanje komunalnog doprinosa s počekom i na rate, odlučili smo maksimalno smanjiti ovaj trošak. Kada prođu izboru i Grad dobije proračun, smanjit ćemo iznos komunalnog doprinosa na 1 kn/m3, a odluka će se odnositi na sve građane koji su legalizirali objekt od datuma donošenja novog zakona u kolovozu 2012. godine. Još jedno pitanje koje je vrlo važno za naše umirovljenike je javni gradski prijevoz. Ovim putem im želim poručiti kako ćemo tražiti način da povećamo cenzus za stjecanje prava na subvenciju s 2500 na 3500 kuna, a možda i više što će ovisi o punjenju proračuna “- istaknuo g. Mirko Duspara na današnjoj konferenciji za medije.

HSU podržava Mirka Dusparu HSU podržava Mirka Dusparu HSU podržava Mirka Dusparu HSU podržava Mirka Dusparu
HSU podržava Mirka Dusparu HSU podržava Mirka Dusparu HSU podržava Mirka Dusparu HSU podržava Mirka Dusparu
HSU podržava Mirka Dusparu    

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva HSU podržava Mirka Dusparu; ostvario je rezultate i planira učiniti još više

mt_ignore