Mirko Duspara

Gradonačelnik Duspara otvoren za suradnju, no Gradsko vijeće nije konstituirano

 

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća
Grad Slavonski Brod još uvijek nema Gradsko vijeće. Naime, na današnjoj prvoj sjednici gradski vijećnici nisu izabrali predsjednika Gradskog vijeća zbog čega Gradsko vijeće nije konstituirano. Za predsjednika Gradskog vijeća bila su dva prijedloga: Davor Gruber (Kandidacijska lista grupe birača nositelja Mirka Duspare) i Dragan Jelić (HDZ-HSP AS-HSLS).

Davor Gruber dobio je 10 glasova za (Kandidacijska lista grupe birača nositelja Mirka Duspare) i 14 suzdržanih (HDZ-HSP AS-HSLS, SDP-HNS). Dragan Jelić (HDZ-HSP AS-HSLS) dobio je 10 glasova za (HDZ-HSP AS-HSLS), 10 protiv (Kandidacijska lista grupe birača nositelja Mirka Duspare) i 4 suzdržana (SDP-HNS). 

Komentirajući današnji ishod konstituirajuće sjednice gradonačelnik Mirko Duspara je izjavio kako je, kao i do sada , otvoren za suradnju sa svima kojima su interesi grada Slavonskog Broda i njegovih građana na prvom mjestu.

„Grad Slavonski Brod će funkcionirati kao i do sada na temelju prošlogodišnjeg proračuna, no puno je pitanja koja ovise o konstituiranju Gradskog vijeća i donošenju proračuna. Njihovo rješenje sada je prolongirano za još mjesec dana. Bez proračuna i Gradskog vijeća ne mogu se otvoriti niti gradski bazeni. Otvoren sam za suradnju sa svima koji žele dobro, razvoj i napredak ovom gradu. Građani Slavonskog Broda trebaju i zaslužuju stabilno Gradsko vijeće koje će raditi u njihovom interesu. Zbog toga su nam u konačnici građani i dali svoje povjerenje“ - istaknuo je gradonačelnik.

U roku od 30 dana predstojnik Ureda državne uprave će najkasnije sazvati novu konstituirajuću sjednicu na kojoj će se ponovno birati predsjednik Gradskog vijeća.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća
Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća   

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Gradonačelnik Duspara otvoren za suradnju, no Gradsko vijeće nije konstituirano

mt_ignore