Mirko Duspara

Gradonačelnik održao sastanak s ministrima na temu osnivanja brodskog svučilišta

 

Sastanak gradonačelnika Duspare s ministrima Jakovinom i MornaromIdeja osnivanja sveučilišta u Slavonskom Brodu nastala je još 2003. godine, a danas je napravljen važan korak u njenoj realizaciji. Naime, gradonačelnik Mirko Duspara je održao sastanak s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom i ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom upravo na temu osnivanja brodskog sveučilišta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Brodsko-posavske županije na čelu s županom Danijelom Marušićem, predstavnici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda , predstavnici ustanova visokog školstva s područja Slavonskog Broda,Studentskog centra u Slavonskom Brodu, te Srednje škole Matije Antuna Reljkovića.

Po pitanju važnosti ovog projekta za naš grad svi predstavnici ustanova visokog školstva imali su isti stav: Slavonski Brod zaslužuje svoje sveučilište. Ministru Mornaru su predstavljeni potencijali koje Slavonski Brod ima po pitanju osnivanja sveučilišta, no jednako tako naglašen je i problem odlaska mladih iz Slavonskog Broda. Kako je naglasio gradonačelnik Duspara osnivanjem brodskog sveučilišta, koje ne bi bilo konkurencija onom u Osijeku, taj problem bi se mogao spriječiti, a Slavonski Brod bi mogao postati i atraktivno odredište za studiranje mladima iz susjednih zemalja.

Nakon svih argumenata koji su izneseni na sastanku ministar Mornar je istaknuo kako se radi o dobroj ideji vrijednoj daljnje razrade, no da se mora pronaći najracionalnije rješenje za njenu realizaciju. Upravo je zato na današnjem sastanku dogovorena izrada studije koja bi pokazala koji je najracionalniji model osnivanja sveučilišta u Slavonskom Brodu.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Gradonačelnik održao sastanak s ministrima na temu osnivanja brodskog svučilišta

mt_ignore