Mirko Duspara

Kreće realizacija projekta izgradnje azila za napuštene životinje u Slavonskom Brodu

Projekt izgradnje azila u Slavonskom BroduGradonačelnik Mirko Duspara održao je sastanak s predstavnicima Udruga za zaštitu životinja „Victus“, „Spas“ i „Treća sreća“ kako bi im predstavio projekt izgradnje azila za životinje u Slavonskom Brodu. Projektom je predviđena izgradnja azila koji će biti smješten na parceli veličine 5000 m2 na Vijušu. Riječ je o prvom azilu u Hrvatskoj koji će u potpunosti odgovarati svim europskim propisima i standardima kada je riječ o zbrinjavanju napuštenih životinja.

Površina glavne zgrade azila, koja će biti smještena na ulaznom dijelu, iznosit će oko 350 m2, a na preostalom prostoru predviđena je izgradnja ukupno pet blokova za smještaj pasa, pri čemu će svaki blok biti površine cca. 115 m2. Polovina predviđenog prostora za pse bit će zatvoreni prostor, a preostali dio poluotvorenog tipa. Prostor za smještaj mačaka, koji će biti posebno odvojen, prostirat će se na površini od otprilike 30 m2. Preostali dio parcele, koji će biti ograđen, uglavnom će biti zelene površine. Riječ je o azilu koji će životinjama, osim smještaja, nuditi i potrebnu veterinarsku skrb što je uostalom praksa u svim razvijenim sredinama. Procijenjena vrijednost projekta izgradnje azila iznosi oko pet milijuna kuna, a Gradska uprava će projekt kandidirati i prema EU fondovima.


Projekt izgradnje azila u Slavonskom Brodu Projekt izgradnje azila u Slavonskom Brodu   

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Kreće realizacija projekta izgradnje azila za napuštene životinje u Slavonskom Brodu

mt_ignore