Mirko Duspara

Sastanak s predstavnicima Veleposlanstva Republike Poljske u RH na temu jačanja gospodarske suradnje

 

Sastanak gradonačelnika s predstavnicima Veleposlanstva Republike Poljske u RHGradonačelnik Mirko Duspara održao je sastanak s voditeljem Odjela za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Republike Poljske u Republici Hrvatskoj g. Marekom Łyżwom na temu jačanja gospodarske suradnje i mogućnosti ulaganja na području grada Slavonskog Broda.Kako je istaknuo g. Łyżwa, Poljska se uz pomoć europskih sredstava zaista značajno razvila u posljednjih 15 godina. Najbolji dokaz tomu su poljske tvrtke koje su u protekloj godini investirale oko 3 milijarde eura izvan Poljske. Poljska poljoprivreda danas je jedna od najmodernijih u Europskoj Uniji, te su jedan od najvećih proizvođača zamjenskih dijelova u autoindustriji. Poljski investitori u posljednje vrijeme su se okrenuli prema jugu Europe, pa tako i prema Hrvatskoj kao potencijalom mjestu za ulaganje.

Kada su u pitanju nove investicije, koje donose nova radna mjesta, gradonačelnik je istaknuo da Grad već godinama omogućuje olakšice investitorima u obliku oslobođenja i do 100 posto iznosa komunalnog doprinosa, umanjenja komunalne naknade, te djelomičnog ili potpunog oslobađanja od plaćanja poreza na tvrtku.
Gradonačelnik je predstavio i projekt nove Gospodarsko-proizvodno poslovne zone „ Zapad“, koja se nalazi 50 m od zapadnog ulaza u Slavonski Brod s autoceste A3, a riječ je o vjerojatno najbolje pozicioniranoj gospodarskoj zoni u Slavoniji. Na danas održanom sastanku dogovoreno je i održavanje gospodarskog foruma, na kojem će sudjelovati gospodarstvenici i predstavnici tvrtki iz Slavonskog Broda, te predstavnici poljskih tvrtki, kako bi se na ovaj način povezali i ostvarili suradnju.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Sastanak s predstavnicima Veleposlanstva Republike Poljske u RH na temu jačanja gospodarske suradnje

mt_ignore