Mirko Duspara

Postignut dogovor za sveučilište u Slavonskom Brodu

 

Sastanak s dekanima visokoobrazovnih ustanova

Nakon što je krajem proteklog tjedna gradonačelnik Mirko Duspara održao sastanak sa svim dekanima visokoobrazovnih ustanova s područja grada, na kojem im je uručena i inicijativa za osnivanjem sveučilišta u Slavonskom Brodu, jučer je i službeno započeo proces osnivanja sveučilišta. Naime, kao što je dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu g. Ivan Samarždić najavio i zajamčio na prošlotjednom sastanku, Fakultetsko vijeće Strojarskog fakulteta jednoglasno je donijelo odluku o istupanju Strojarskog fakulteta Slavonski Brod iz sastava Sveučilišta ''Josipa Jurja Strossmayera'' u Osijeku. Vijeće je istovremeno donijelo odluku o pristupanju Strojarskog fakulteta inicijativi za osnivanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Grad Slavonski Brod ovim putem zahvaljuje Strojarskom fakultetu, kao najstarijoj visokoobrazovnoj instituciji u Slavonskom Brodu, jer je donošenjem ove važne odluke napravljen velik korak u realizaciji inicijative koja će donijeti bolju budućnost mladima.

Isti postupak pokreću i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti- Dislocirani studij u Slavonskom Brodu te Studentski centar, a inicijativa osnivanja sveučilišta u Slavonskom Brodu ima i službenu podršku Veleučilišta u Slavonskom Brodu, koje će također biti njegova buduća sastavnica. Naime, kako bi Slavonski Brod što prije postao sveučilišni grad, u ovom trenutku iznimno je važno da se postupak statusne promjene visokoobrazovanih ustanova, koje su trenutno sastavnice Sveučilišta u Osijeku, provede u najkraćem mogućem roku.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Postignut dogovor za sveučilište u Slavonskom Brodu

mt_ignore