Mirko Duspara

Grad konačno dobio jamstva Općine i Ministarstva potrebna za ishođenje uporabne dozvole za školu u Podcrkavlju

IMG 9133 resize


Kako bi se što prije riješilo pitanje početka nastave u novoizgrađenoj školi Područne škole „Blaž Tadijanović“, gradonačelnik Mirko Duspara održao je sastanak s predstavnicima Ministarstva obrazovanja i Općine Podcrkavlje. Sastanak na kojem su sudjelovali pomoćnik ministra obrazovanja Stipe Mamić, načelnik Općine Tomislav Trtanj te predstavnici Vijeća roditelja, rezultirao je prvim konkretnim koracima u rješavanju otvorenih pitanja oko novoizgrađene škole u Podcrkavlju.

Naime, na temelju danog jamstva Ministarstva obrazovanja i Općine Podcrkavlje da će Gradu biti dostavljena potrebna dokumentacija, Grad Slavonski Brod je odmah nakon održanog sastanka podnio zahtjev za tehničkim pregledom i izdavanjem uporabne dozvole za novu školu i dvoranu u Podcrkavlju. Grad čitavo vrijeme ističe da, iako je osnivač Područne škole, nije bio potpisnik niti jednog ugovora o izgradnji nove škole i dvorane u Podcrkavlju. Upravo zbog toga ne raspolaže niti dokumentacijom potrebnom za ishođenje uporabne dozvole. Bez uporabne dozvole, prije svega zbog sigurnosti djece, u novoj školi nije moguće organizirati nastavu.

Na danas održanom sastanku također je utvrđeno da Grad neće odgovarati ukoliko bude nedostajao dio dokumentacije nužne za obavljanje tehničkog pregleda, a Ministarstvo i Općina obvezali su se u tom slučaju pomoći u prikupljanju potrebnih dokumenata. Dogovoreno je i da će Općina Podcrkavlje prenijeti pravo vlasništva nad novom školom i dvoranom na OŠ „Blaž Tadijanović“, a prema informacijama pomoćnika ministra g. Mamića, ministarstvo će 6.listopada ponovno raspisati i natječaj za nabavu potrebne školske opreme. Ukoliko Gradu bude dostavljena sva potrebna dokumentacija i čitav ovaj postupak se bude odvijao bez većih problema i zastoja, učenici iz Podcrkavlja mogli bi pohađati nastavu u novoj školi tijekom drugog polugodišta.

Gradonačelnik Mirko Duspara iskoristio je priliku današnjeg posjeta pomoćnika ministra Slavonskom Brodu te mu je ukratko predstavio i projekt izgradnje nove škole OŠ „Milan Amruš“, za koji je Grad financirao i izradio potrebnu dokumentaciju. Gradonačelnik je naglasio kako vjeruje da će Ministarstvo obrazovanja prepoznati važnost i potrebu za ovim projektom kojim bi djeca s posebnim potrebama s područja čitave županije dobila novu, modernu školu s najboljim uvjetima za rehabilitaciju i obrazovanje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Grad konačno dobio jamstva Općine i Ministarstva potrebna za ishođenje uporabne dozvole za školu u Podcrkavlju

mt_ignore