Mirko Duspara

Odličan interes mladih obitelji za novim projektom gradskih zemljišta s pravom građenja obiteljskih kuća

 

IMG 1204Gradonačelnik Mirko Duspara danas je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda potpisao ugovore s mladim obiteljima koje su, nakon drugog provedenog natječaja, ostvarile pravo građenja obiteljskih kuća na odabranim gradskim zemljištima u Naselju kardinala Franje Kuharića. Ugovori su potpisani s 3 mlade obitelji kojima će se na ovaj način omogućiti jednostavnije i povoljnije rješavanje stambenog pitanja, a ukupno 10 obitelji do sada je uključeno u ovaj projekt.

Novi stambeni projekt gradskih zemljišta mladim obiteljima nudi mogućnost svojevrsnog zakupa zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina. Taj zakup plaćat će oko 100 kuna mjesečno, a ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište će moći i otkupiti od Grada. Pri tome će cijena zemljišta biti umanjena za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Važno je naglasiti kako su ovo prve parcele koje Grad dao mladim obiteljima na raspolaganje kroz ovakav model te da ima prostora za proširenje ovog projekta. Naime, Grad raspolaže s otprilike stotinjak parcela kojima kroz ovaj projekt može pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine. Na taj način će ih rasteretiti velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće, a nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za izgradnju kuće.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Odličan interes mladih obitelji za novim projektom gradskih zemljišta s pravom građenja obiteljskih kuća

mt_ignore