Mirko Duspara

Slavonski Brod i ove godine zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

 

IMG 1436Slavonski Brod je i ove godine zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Na glavnom gradskom trgu svečano su otvorene tradicionalne Dječje svečanosti posvećene liku i djelu poznate brodske književnice, a ove godine obilježavamo 143. godišnjicu njena rođenja.

Otvorenje Dječjih svečanosti započelo je predstavom pod nazivom „Svijet bajki“ na kojoj su sudjelovali Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“ i Dramski studio „Tintilinić“. Nakon predstave gradonačelnik Mirko Duspara predao je ključ grada mališanima te su zajedno podigli zastavu Dječjih svečanosti i položili vijenac kod spomenika naše poznate spisateljice. Program je nastavljen u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“, gdje je održana premijera glazbeno-scenske čarolije „Sunce djever i Neva Nevičica“.

U sklopu daljnjeg programa Dječjih svečanosti, naši najmlađi će moći vidjeti izložbe, kazališne predstave, likove iz bajki na gradskom Korzu, sudjelovati u radionicama, poslušati bajke koje će im pričati bajkopričalica te uživati u brojnim drugim zanimljivostima. Ovogodišnje Dječje svečanosti traju do subote 29. travnja, a kao i ranijih godina, Slavonski Brod će u sklopu ove manifestacije posjetiti nekoliko tisuća djece i mladih.

 

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Slavonski Brod i ove godine zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

mt_ignore