Mirko Duspara

Duspara: Odgovorno i stabilno nastavljamo mijenjati lice našega grada!

unnamed

 

„Ponosan sam što se danas možemo osvrnuti na rezultate rada na velikim i važnim projektima za grad, koje smo zajedno s našim sugrađanima realizirali u protekle četiri godine. Grad Slavonski Brod postao je uređena i stabilna sredina, koja se u potpunosti izmijenila nabolje u odnosu na razdoblje od prije 10-ak godina. Uređujemo i razvijamo grad koji brine za svoje sugrađane, od njihovog djetinjstva do starosti. Nastavljamo s obnovom i izgradnjom vrtića i škola za našu djecu, a grad ćemo učiniti i pravim sveučilišnim centrom koji će uskoro dobiti i svoj kampus. Mladim obiteljima osiguravamo zemljišta za izgradnju svojih domova, a uskoro će im na raspolaganju biti i stanovi za najam. Planiramo izgradnju staračkog doma za naše starije i nemoćne sugrađane, a cilj nam je jednakom brigom za sve generacije stvoriti sredinu u kojoj se rađa, školuje, radi, živi i ugodno provodi svoje umirovljeničke dane. Mi smo neumorni u izgradnji našega grada boljim mjestom za život i to ćemo nastaviti raditi zajedno s našim Brođankama i Brođanima.“ izjavio je gradonačelnik Duspara tijekom predstavljanja svog programa za naredne četiri godine.

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je u Planinarskom domu „Đuro Pilar“ javnosti predstavio svoj program za nadolazeće četiri godine. Predstavljanje programa započelo je obilaskom većih projekata koji su obilježili gradonačelnikov rad u protekle četiri godine. Obilazak je započeo kod Gradskih bazena, a zatim su posjećeni sklonište za životinje, pročistač voda, kružni tok kod Hebranga, podvožnjak u Osječkoj ulici, nadograđena OŠ „Bogoslav Šulek“ , obnovljeni dječji vrtić „Kosjenka“, mjesni dom „dr. Ante Starčević“, stanovi za mlade obitelji, gradilište dječjeg vrtića na Budainci, Županjska ulica, Žumberačka ulica, NK „Graničar“ i crpnu stanici u Ulici Pere Pirkera.

Predstavljanje programa je nakon obilaska projekata nastavljeno u Planinarskom domu „Đuro Pilar“, prilikom čega je gradonačelnik prikazao plan rada za naredne četiri godine i promotivni video kampanje. Prisutni su bili zamjenici gradonačelnika Tea Tomas i Hrvoje Andrić, koji su ujedno kandidati za zamjenike gradonačelnika i za iduće četiri godine.

„ U narednom mandatu nastavljamo s razvojem našeg grada. Samo neki projekti s područja gospodarstva su izgradnja i uređenje gospodarske zone „Zapad“, poduzetničkog inkubatora „InnoBROD“ te izgradnja sportsko - poslovnog aerodroma Jelas, koji će služiti gospodarskim potrebama putnika Slavonije, ali i sjeverne Bosne i Hercegovine. Nastavljamo ulaganja u daljnje unaprjeđenje javne infrastrukture, pa će tako naš grad dobiti novi autobusni kolodvor, a Svačićeva ulica bit će u potpunosti rekonstruirana. Izgradnja sportskog vrtića i nove zgrade OŠ „Milan Amruš“, te uvođenje jednosmjenske nastave u sve gradske škole, naši su prioriteti područja predškolskog i školskog odgoja. Putem sredstava iz EU fondova obnovit ćemo unutrašnjost kuće Brlić, Hrvatski dom i Tvrđavu, a brodskim sportašima stvorit ćemo još bolje uvjete za treniranje izgradnjom novih prostora kajak kanu kluba, stadiona NK „Marsonia“ i NK „Podvinje“. Planinarskom domu, u kojem se sada nalazimo, planiramo vratiti stari sjaj, a neizostavna su i planirana ulaganja u gradsko odmaralište na Korčuli.“ dodao je gradonačelnik Duspara.

Gradonačelnik Duspara zaključio je s izjavom kako je zajedno s građanima i svojim timom pokazao da se stvari mogu mijenjati kada se za to postoji znanje i volja, pa čak i onda kada društveno-ekonomske prilike tome ne idu u prilog. Dodao je i to da se grad cijelo vrijeme vodio transparentno, pošteno i odgovorno, čime je Slavonski Brod postao grad primjer, a na tim će vrijednostima njegov rad počivati i u nadolazećem mandatu.

gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1   

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Duspara: Odgovorno i stabilno nastavljamo mijenjati lice našega grada!

mt_ignore