Mirko Duspara

Duspara: „Nastavljamo raditi za ugodan život i budućnost naših mladih“

9„Ostanak mladih i podrška mladima koji svoje obitelji i domove žele graditi u Slavonskom Brodu predstavlja nam jedan od glavnih prioriteta. Zbog toga smo povećali smo iznos naknada za novorođenčad, u svim gradskim osnovnim školama osigurali smo uvjete za produženi boravak, a kako bi mladim obiteljima olakšali početak njihova zajedničkog života provodimo i razvijamo nove stambene projekte. Stvaranje uvjeta za ugodan i siguran život mladih, što ovaj grad i obećava, je naš cilj.  I dalje ćemo nastaviti zalagati se za naše mlade, ulagati u razvoj obrazovanja u gradu, boriti se za svako novo radno mjesto, graditi stambene zgrade za mlade obitelji, davati gradska zemljišta u najam i ulagati napore kako bi im olakšali da osnuju svoje obitelji u Slavonskom Brodu i ovdje podignu svoje domove.“  - istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara prilikom današnje konferencije za medije na temu gradskih projekata za mlade obitelji.

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je na konferenciji za medije koja se održala na gradilištu stanova za mlade obitelji predstavio gradske projekte namijenjene mladim obiteljima.

Jedan od tih projekata svakako su navedeni stanovi, a ovom prilikom gradonačelnik je na licu mjesta svima okupljenima pokazao kako napreduju radovi na njihovoj izgradnji. Naime, ovi gradski stanovi namijenjeni su davanju u najam mladim obiteljima i to po vrlo povoljnim tržišnim uvjetima. Dvije stambene zgrade nalaze se u Ulici Vida Došena,  a svaka od njih imat će po 6 stanova; tri stana površine 47 m2 te tri stana površine 58 m2. Priliku za iznajmljivanje stanova imat će one obitelji čiji članovi ne prelaze dob od 45 godina i nemaju u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske. 

Drugi projekt, koji je izazvao veliku interes kod mladih, odnosi se na gradska zemljišta na kojima, uz vrlo povoljne uvjete, mogu ostvariti pravo građenja obiteljskih kuća. Gradonačelnik Duspara je naglasio kako su do sada ugovori potpisani s devet obitelji, a Grad raspolaže s otprilike stotinjak parcela te na ovaj način želi pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine i pri tome ih se rastereti velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće.

Uz ove projekte, provode se i drugi programi i mjere poput subvencije prehrane, prijevoza i školskih udžbenika za osnovnoškolce te cijene gradskih dječjih vrtića. Isto tako, značajno je povećan iznos naknada za novorođenčad,  uveden je produženi boravak za sve osnovne škole, a jedan od budućih ciljeva vezanih uz ovu tematiku je i uvođenje jednosmjenske u gradske škole.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Duspara: „Nastavljamo raditi za ugodan život i budućnost naših mladih“

mt_ignore