Mirko Duspara

Duspara: „Briga za naše najmlađe sugrađane i dalje će ostati naš prioritet“

111„Naše najmlađe Brođanke i Brođani zaslužuju samo najbolje. Kako bi im omogućili što ljepše djetinjstvo i mladost u ovome gradu, neprestano ulažemo napore u poboljšanje uvjeta za predškolski i školski odgoj. Danas se nalazimo na gradilištu vrtića „Potjeh“ koji je treći vrtić kojeg smo izgradili u proteklom razdoblju. Uz to smo obnovili i Stribor, Pčelicu, Kosjenku, Radost, Seku i Braco, a svakako to planiramo činiti i u budućnosti. Borimo se za što kvalitetnije uvjete obrazovanja naših školaraca pa smo tako uz nadogradnju i obnovu školskih zgrada, kao jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj, uveli produženi boravak u sve osnovne škole. Sljedeći cilj nam je stvaranje uvjeta za uvođenje jednosmjenske nastave u svim gradskim školama, a osim toga želimo Slavonski Brod pretvoriti u pravi sveučilišni i studentski grad. Upravo zbog toga nastavljamo ulaganja u razvoj sveučilišta te me posebno veseli naš budući projekt, a to je izgradnja sveučilišnog kampusa.“ – istaknuo je gradonačelnik Duspara prilikom današnje konferencije za medije na temu projekata s područja predškolskog i školskog odgoja.

Na gradilištu novog dječjeg vrtića „Potjeh“ u Naselju Budainka gradonačelnik Mirko Duspara održao je konferenciju za medije na temu gradskih projekata s područja predškolskog i školskog odgoja. Tom prilikom je sa svojim zamjenicima Teom Tomas i Hrvojem Andrićem predstavio realizirane projekte, kao i one koje planira ostvariti u narednom periodu.

U proteklom razdoblju, izgrađeni su i obnovljeni dječji vrtić Hlapić, Tintilinić, Stribor, Pčelica, Kosjenka, Radost, Seka i Braco, a u tijeku su i završni radovi na novom vrtiću na Budainci. Gradonačelnik Duspara je naglasio da se uskoro planira i izgradnja prvog sportskog dječjeg vrtića, koji će biti izgrađen u prostoru sportske dvorane „Hrvatski sokol“.

Sredstva se ulažu i u izgradnju i modernizaciju školskih objekata, a to dokazuju nadograđene dvije gradske osnovne škole, izgrađene tri moderne školske-sportske dvorane, kojima će se uskoro pridružiti i OŠ „Hugo Badalić“ PŠ Jelas. Obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva se ulažu i u energetsku obnovu školskih zgrada, što podrazumijeva radove na uređenju krovišta, fasade, kotlovnice i stolarije.

Uz sve to, Grad neprestano provodi i razne programe i mjere, a samo neke od njih su uvođenje produženog boravka u sve škole, provođenje projekta pod nazivom „LunchBox“ u sklopu kojeg se osigurava besplatna prehrana za djecu slabijeg imovinskog statusa. U OŠ „Ivana Brlić-Mažuranić“ Područna škola Brodski Varoš uvedena je jednosmjenska nastava, a kako Duspara naglašava, jednosmjenska nastava u svim gradskim školama i izgradnja  nove zgrade OŠ „Milan Amruš“ jedan je od glavnih prioriteta u narednom mandatu.

Slavonski Brod je u ovom periodu dobio i svoje sveučilište, a iako financiranje visokog školstva nije u nadležnosti Grada, kroz različite mjere i oblike pomoći izdvojena su značajna sredstva kako bi se pomoglo visokoobrazovnim ustanovama i studentima s područja Slavonskog Broda. Kao idući veliki projekt, Duspara je najavio izgradnju sveučilišnog kampusa i ulaganje napora kako bi Brod postao pravi studentski grad.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Duspara: „Briga za naše najmlađe sugrađane i dalje će ostati naš prioritet“

mt_ignore