Mirko Duspara

Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu

IMG 4428Današnji dan, prije točno 25 godina, zapamćen je kao jedan od najtežih ratnih dana za naš grad. Tog je dana od neprijateljske granate poginulo troje djece, a desetero je teško ranjeno na dječjem igralištu na Plavom polju. U znak sjećanja na 25. obljetnicu ove velike tragedije u Slavonskom Brodu, gradonačelnik Mirko Duspara i njegovi zamjenici Tea Tomas i Hrvoje Andrić položili  su vijenac i zapalili svijeće na spomen ploči poginuloj djeci na mjestu tragedije.

U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u Slavonskom Brodu danas je održan i tradicionalni susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu – „Mali križ – velika žrtva“. U sklopu programa ovogodišnjeg susreta u Crkvi svetog Trojstva služena je sveta misa, nakon čega su, u spomen i sjećanje na 402 djece, koja su poginula u Domovinskom ratu, zapaljene svijeće i položeni vijenci ispred spomen obilježja „Prekinuto djetinjstvo“, a prigodni program održan je u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

Uz roditelje poginule djece, predstavnike Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata, izaslanika predsjednice Republike Hrvatske župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića, izaslanika Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva branitelja pomoćnika ministra branitelja Nenada Križića, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, 15. susretu sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovao je gradonačelnik Mirko Duspara sa svojim zamjenicima Teom Tomas i Hrvojem Andrićem.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu

mt_ignore