Mirko Duspara

Aktualni projekti na području grada

IMG 4259Grad Slavonski Brod u posljednje je vrijeme postao veliko gradilište. Uz veći broj radova na izgradnji i modernizaciji cesta i pješačkih staza, na području grada u tijeku su i radovi na realizaciji novih gradskih projekta. Riječ je o projektima koji će građanima omogućiti nove sadržaje, ali i kvalitetnije uvjete života u našem gradu.

Jedan od aktualnih projekata kojeg s veseljem očekuju roditelji i mališani s područja Budainke i Brodskog Varoša je novi dječji vrtić „Potjeh“. Na zgradi vrtića već je postavljena fasada, asfaltirano je parkiralište, uređene su unutarnje prostorije, a naručena je i nova oprema koja će uskoro biti postavljena u njegove prostorije. Površina nove zgrade vrtića iznosi 600m2, a ukupna vrijednost projekta je 4,4 milijuna kuna.

U prostoru stadiona „Stanko Vlajnić-Dida“ odvijaju se i radovi na izgradnji nove 5,6 milijuna kuna vrijedne zgrade mjesnog doma MO „Dr. Ante Starčević“, površine oko 680 m2. Na ovom gradilištu trenutno se radi na postavljanju fasade, a zgrada polako dobiva projektom predviđeni izgled. Osim fasade, na zgradi novog mjesnog doma već je postavljena stolarija, uređuju se unutarnje prostorije, provode se potrebni priključci, a asfaltirane su i pristupne staze. Novi mjesni dom sastojat će se od prostora za udruge, male višenamjenske dvorane, sanitarnih čvorova, pomoćnog prostora te caffe bara. Realizacijom projekta njegove izgradnje stanovnici ovog dijela grada imat će novi i moderan prostor u kojem će moći provoditi razne aktivnosti.

Naselje Livada uskoro će dobiti i dvije nove stambene zgrade. Naime, u Ulici Vida Došena radi se na izgradnji novih stanova koji su predviđeni za davanje u najam mladim obiteljima, i to po povoljnijim tržišnim uvjetima. Svaka stambena zgrada imat će 6 stanova; tri stana površine 47 m2 te tri stana površine 58 m2. Na ovaj način će se mladim obiteljima s područja grada, koje nemaju riješeno stambeno pitanje, zasigurno olakšati životni uvjeti.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Aktualni projekti na području grada

mt_ignore