Mirko Duspara

Napreduju radovi na gradilištima novih gradskih projekata

IMG 4633Slavonski Brod neprestano se razvija pa se tako uz velik broj radova na izgradnji i modernizaciji cesta i pješačkih staza, kontinuirano radi i na realizaciji novih gradskih projekta. Riječ je o investicijama koje će građanima omogućiti nove sadržaje, ali i kvalitetnije uvjete života u našem gradu.

Jedan od takvih projekata kojeg s veseljem očekuju polaznici OŠ „Hugo Badalić“ Područne škole Jelas je izgradnja nove školsko-sportske dvorane. Ova investicija vrijedna je 7,4 milijuna kuna, a njenom realizacijom učenicima će se osigurati bolji uvjeti za tjelesne aktivnosti. Na gradilištu dvorane u tijeku su radovi na postavljanju fasade i uređenju unutarnjih prostorija, a njena ukupna površina iznosi 1500m2.

Kako bi se polaznicima gradskih dječjih vrtića osigurao još jedan moderno uređen prostor za predškolski odgoj, uložena su sredstva u izgradnju novog dječjeg vrtića na Budainci „Potjeh“. Na zgradi vrtića postavljena je fasada, asfaltirano je parkiralište, uređene su unutarnje prostorije, a naručena je i nova oprema koja će uskoro biti montirana u njegove prostorije. Površina nove zgrade vrtića iznosi 600m2, a ukupna vrijednost projekta je 4,4 milijuna kuna.

Uz izgradnju novog vrtića, u tijeku su i radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića „Pčelica“ koji je ovih dana dobio potpuno novi izgled.

Na području MO „dr. Ante Starčević“ u tijeku su radovi na realizaciji dva gradska projekta. Jedan od njih je izgradnja novog mjesnog doma, površine oko 680 m2 i ukupne vrijednosti  5,6 milijuna kuna. Na samoj zgradi budućeg mjesnog doma u tijeku je postavljanje fasade te uređenje unutarnjih prostorija, a u prostoru oko zgrade radi se na ugradnji opločnjaka te je nedavno asfaltirana i pristupna pješačka staza.

Naselje Livada uskoro će dobiti i dvije nove stambene zgrade. Naime, u Ulici Vida Došena radi se na izgradnji novih stanova koji su predviđeni za davanje u najam mladim obiteljima, i to po povoljnijim tržišnim uvjetima. Svaka stambena zgrada imat će 6 stanova; tri stana površine 47 m2 te tri stana površine 58 m2. Na gradilištu stanova u tijeku su radovi na II. fazi projekta u sklopu koje će biti obavljeni građevinsko-obrtnički i  instalaterski radovi te uređenje okoliša oko stambene zgrade.

Jedan od novih i dugo očekivanih gradskih projekta je prostor za slavonskobrodske kajak-kanu klubove. Riječ je o projektu vrijednom 9,6 milijuna kuna, koji će našim kajakašicama i kajakašima pružiti novi i moderan prostor za rad. Nova zgrada sastojat će se od dvije etaže, a njena ukupna površina bit će oko 740 m2.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Napreduju radovi na gradilištima novih gradskih projekata

mt_ignore