Mirko Duspara

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

IMG 6090Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda održana je u danas u Velikoj vijećnici Gradske uprave. Sjednicu je otvorio predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije Mario Vučinić, a do izbora predsjednika vodio ju je Davor Gruber s liste Duspara Mirko - Nezavisna lista, koja je na lokalnim izborima dobila najveći broj glasova.

Izborom Mandatnog povjerenstva i utvrđivanjem kvoruma zaključeno je da je na sjednici prisustvovalo 24 vijećnika i zamjenika za one koji su mandat stavili na mirovanje. Tom prilikom vijećnici su položili prisegu, a nakon izbora članova Komisije za izbor i imenovanje, uslijedio je odabir predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća. S 14 od ukupno 24 glasova, predsjednikom Gradskog vijeća imenovan je Stribor Valenta (SDP), a jednoglasnom odlukom vijećnika za potpredsjednike su izabrani Stanislav Sorić (DM NL) i Josip Samardžić (HDZ).

Članovi/članice Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda su:

Davor Gruber, Mario Rubil, Maja Jarić, Stanislav Sorić, Romana Mišić, Ivan Katušić, Zoran Senjak, Vatroslav Stojanović, Andrija Marić, Anto Ilić, Ana Pitlović, Ante Cvitković, Josip Samardžić, Anita Holub, Ljubica Maksimčuk, Vlado Prskalo, Boro Grubišić, Ilijana Vrbat Pejić, Sanda Livia Maduna, Lidija Blažević, Roberto Lujić, Emina Berbić-Kolar, Stribor Valenta, Slavica Lemaić, Karmen Dizdar Grgurević.

Prema izvješću Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda vijećnik Andrija Marić predstavlja zamjenu za Mirka Dusparu, kojemu je mandat u mirovanju budući da obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slavonskog Broda, Anto Ilić zamjena je za Hrvoja Andrića, kojemu mandat miruje s obzirom da obnaša dužnost zamjenika gradonačelnika, Ana Pitlović zamjena je za Teu Tomas, kojoj mandat miruje budući da obnaša dužnost zamjenice gradonačelnika, Ante Cvitković zamjena je za Hrvoja Špicera, koji obnaša nespojivu dužnost pa mu mandat miruje, a Anita Holub zamjena je za Peru Ćosića koji je stavio svoj mandat u mirovanje zbog osobnih razloga.

Nakon što je konstituirano Gradsko vijeće novoizabrani predsjednik Stribor Valenta otvorio je i radnu sjednicu s jednom točkom dnevnog reda "Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o osnivanju ustanove Dječji vrtić Potjeh", koja je od strane prisutnih vijećnika prihvaćena jednoglasno.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

mt_ignore