Mirko Duspara

CMC Slavonija festival po drugi put u Slavonskom Brodu

CMC

Tvrđava Brod ovog vikenda bila je neizostavno mjesto za sve ljubitelje dobre glazbe i zabave. Održan je drugi po redu CMC Slavonija festival 25. i 26. kolovoza u brodskoj Tvrđavi.

Prvog dana festivala održan je Rock maraton - glazbeno događanje čiju su pozornicu pohodila najveća imena regionalne scene, a koje je svoje prvo izdanje imalo u srpnju davne 1988. godine. Headlineri su bili Jurica Pađen&Aerodrom i Teška industrija, a tom prilikom su se brodskoj publici predstavili i brojni drugi izvođači. Po prvi puta, održana je i atletska utrka „Brod rock“ na kojoj je 80 sudionika trčalo maraton dug 10 kilometara, od centra grada do ŠRC „Poloj“ i nazad.

Program festivala nastavljen je i drugi dan pa je tako u hotelu Savus predstavljen istoimeni festivalski album "Slavonija fest CMC 200" u izdanju Croatia Recordsa. Na albumu “Slavonija fest CMC 200” nalazi se 16 pjesama svih učesnika festivala: Jura Stublić & Film, Opća Opasnost, Teška Industrija, Jurica Pađen & Aerodrom, Bang Bang, Bobo Knežević, Nola, Markiz, Flyer, Zemlja Gruva, Fluentes i domaće snage, Brodsky. Uz nove pjesme navedenih autora, na izdanju se nalaze i bezvremenski evergreeni poput “Zamisli život u ritmu muzike za ples” Jure Stublića ili “Tvoje ime čuvam” Opće Opasnosti.

Središnji program CMC Slavonija festa održao se 26. kolovoza s početkom u 21.00 sat u Tvrđavi Brod, a okupio je nekoliko tisuća posjetitelja koji su imali priliku uživati u koncertima Jure Stublića & Filma, Opće Opasnosti, Teške Industrije, Jurice Pađen & Aerodroma, Bang Banga, Bobe Kneževića, Nole, Markiza, Flyera, Zemlje Gruva, Fluentesa i Brodskya. Ovaj glazbeni spektakl trajao je više od pet sati. Ulaz na sva događanja za vrijeme trajanja festivala bio je besplatan kao i prošle godine.

Na navedenim događanjima je u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovao i gradonačelnik Mirko Duspara, koji je pozvao sve ljubitelje dobre glazbe i zabave da dođu u Tvrđavu Brod i uživaju u pravom glazbenom spektaklu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva CMC Slavonija festival po drugi put u Slavonskom Brodu

mt_ignore