Mirko Duspara

Mlade brodske obitelji započele izgradnju obiteljskih kuća na gradskim zemljištima

 

 

Obiteljskekuce

Neke od mladih obitelji, koje su ostvarile pravo gradnje obiteljskih kuća na gradskim zemljištima, ovih su dana započele s prvim radovima. Jedna od njih je obitelj Tomljenović na čijem se zemljištu već intenzivno radi na izgradnji temelja obiteljske kuće.

Podsjetimo, novi stambeni projekt gradskih zemljišta mladim obiteljima nudi mogućnost svojevrsnog zakupa zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina. Taj zakup plaćat će oko 100 kuna mjesečno, a ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište će moći i otkupiti od Grada. Pri tome će cijena zemljišta biti umanjena za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Važno je naglasiti kako su ovo prve parcele koje je  Grad dao mladim obiteljima na raspolaganje kroz ovakav model te da ima prostora za proširenje ovog projekta. Naime, Grad Slavonski Brod raspolaže s otprilike stotinjak parcela kojima kroz ovaj projekt može pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine. Na taj način će ih rasteretiti velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće, a nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za izgradnju kuće.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Mlade brodske obitelji započele izgradnju obiteljskih kuća na gradskim zemljištima

mt_ignore